Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Novosti PB 2020 in neusklajenih poboti

27.11.2020, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:52:16

Podatek o neusklajenih pobotih se ugotavlja z medsebojno primerjavo podatkov premoženjskih bilanc. Proračunski uporabniki so v ta namen v mesecu avgustu s strani AJPES prejeli obvestilo, iz katerega izhajajo izračuni neusklajenosti. Namen takšnega pregleda je, da proračunski uporabniki preverijo s katerimi partnerji so bili neusklajeni in kaj je razlog odstopanja. Ker se morajo konec leta vse odprte postavke medsebojno uskladiti z IOP obrazci, do razlik ne bi smelo priti. Nerazumljivo je tudi stanje, ko nekdo IOP obrazec potrdi, a nato v premoženjski bilanci poroča drugače. Takšen primer so na primer stanja na podračunih pri Upravi RS za javna plačila. IOP za stanja na podračunih proračunski uporabniki potrjujejo preko UJPnet in ta baza se nato odslikava v kontroli premoženjskih bilanc, zato odmiki na kontih skupine 14d niso dopustni.

Predavatelja:

Peter Kocjančič (univ.dipl.ekon, zaposlen na Ministrstvu za finance, strokovni naziv podsekretar). Avtor je odgovoren za pripravo metodologij izdelave premoženjskih bilanc in poročila o konsolidirani premoženjski bilanci države in občin. Avtori sodeluje v različnih skupinah obravnavanja metodoloških vprašanj javnih financ s področja zadolževanja in naložbenih politik zakladništva.

Gordana Gliha (univ.dipl.ekon, zaposlena na Ministrstvu za finance, strokovni naziv podsekretar). Avtorica je odgovorna za pripravo metodologij evidentiranja in poslovnih poročil poslovnih dogodkov upravljanja sistema EZR države. Avtorica sodeluje v različnih skupinah obravnavanja metodoloških vprašanj javnih financ s področja zadolževanja in naložbenih politik zakladništva. Sodeluje s strokovno javnostjo na področju računovodenja v povezavi s proračunskim financiranjem tako na področju države kot lokalnih skupnosti.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih