Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Plače direktorjev v javnem sektorju glede na dejavnosti

27.1.2021, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:29:52

Vsebina:

  1. del

Plače direktorjev v javnem sektorju so urejene na drugačen način kot plače javnih uslužbencev, zaposlenih za nedoločen ali določen čas, torej tistih, ki niso na mandatu. Direktorji javnega sektorja tudi niso deležni nekaterih dodatkov, pri čemer pa zakon opredeljuje tudi izjeme. Na seminarju bomo obravnavali vse posebnosti s tega področja, pri čemer bomo podrobneje tudi opisali določitev plače direktorja za nekatere dejavnosti javnega sektorja.

  1. del

Primeri določitve plač direktorjev glede na posamezne dejavnosti javnega sektorja in posebnosti. Ocenjevanje direktorjev v javnem sektorju glede na dejavnost.

Predavateljica:

Mag. Edita Horvat trenutno kot direktorica vodi zasebni zavod IDEALIS - Inštitut za plače in delovna razmerja. Pred nastopom petletnega mandata direktorice inštituta je bila več let inšpektorica za sistem plač v javnem sektorju na Inšpektoratu za javni sektor, ki deluje v okviru Ministrstva za javno upravo. Inšpekcijske nadzore je opravljala tudi na področju sistema javnih uslužbencev na podlagi Zakona o javnih uslužbencih. Ima dolgoletne izkušnje na področju pogajanj s sindikati javnega sektorja v zvezi s plačami in je bila s strani Vlade Republike Slovenije imenovana v številne vladne pogajalske skupine, ki jih je tudi vsebinsko koordinirala. Sodelovala je pri nastajanju in usklajevanju plačne zakonodaje ter tarifnih delov kolektivih pogodb različnih dejavnosti javnega sektorja, in sicer v okviru Direktorata za sistem plač v javnem sektorju, ki je od leta 2001 vsebinsko in strokovno pokrival to področje za celotni javni sektor v okviru Ministrstva za notranje zadeve.Med drugim je bila zaposlena v Državnem zboru Republike Slovenije ter Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Bogate delovne izkušnje je pred prvo zaposlitvijo v javnem sektorju pridobila tudi v gospodarstvu, predvsem na področju trženja, prodaje, uvoza ter uveljavljanja priznanih tujih blagovnih znamk v avtomobilski in tekstilni industriji na našem tržišču.Dobro ji je poznano področje lokalne samouprave, saj je bila v eni od občin nekaj let občinska svetnica. V letih od 2010 do 2015 je bila s sklepom Državnega zbora Republike Slovenije imenovana za sodnico porotnico Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani za odločanje v socialnih sporih.Naziv magistrice znanosti je pridobila v letu 2016, in sicer po uspešno opravljenem zagovoru magistrskega dela na temo sistema plač v javnem sektorju.

Priložene datoteke

Gradivo_Place_direktorjev_v_JS_OSEM334.pdf 0.19 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih