Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Pomembnejši vidiki pravice do letnega dopusta in regresa za letni dopust

16.3.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:32:38

Pravica do letnega dopusta in posledično regresa za letni dopust sta vedno aktualni tematiki, zato ju predstavljamo v krajšem, jedrnatem video seminarju.

Predavateljica Urška Krivec, strokovna sodelavka v odvetniški pisarni Bohl, predstavlja pomembnejše vidike letnega dopusta in regresa za letni dopust – obe pravici sta med seboj namreč povezani, zato ju je potrebno obravnavati skupaj.

Najprej je na vrsti pravica do letnega dopusta – v tem delu predavateljica med drugim obravnava in izpostavi minimalno trajanje letnega dopusta, pridobitev same pravice, do kdaj je delodajalec dolžan pisno obvestiti delavce o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto. Prav tako pojasni, kako se izračuna sorazmerni del dopusta in kako pravilno postopati, če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo z drugim delodajalcem. Predstavljena je tudi izraba letnega dopusta, vključno z možnostjo izrabe v naslednjem koledarskem letu, pa tudi, kdo odloča o času oziroma terminu izrabe letnega dopusta. Spoznali boste še, kdaj lahko delodajalec morda odreče izrabo letnega dopusta delavcu, in kako je z morebitnim odrekanjem do pravice do letnega dopusta s strani delavca.

V drugem delu videa predavateljica govori o regresu za letni dopust, in sicer o tem, kakšna mora biti minimalna višina regresa za letni dopust, do kdaj ga je potrebno izplačati, ali lahko delodajalec višino regresa za delavce določi različno, če se lahko regres izplača v več delih, pa tudi, v kolikšnem času zastara pravica do regresa za letni dopust, saj je neizplačan letni dopust terjatev.

Čisto na koncu predavateljica še izpostavi vprašanja udeležencev in jim poda odgovore ter razjasni njihove dileme iz prakse.

 

Kazalo vsebine:

  • Letni dopust
  • Regres za letni dopust
  • Vprašanja in odgovori

  

Predavatelj

Urška Krivec

Urška Krivec
Strokovna sodelavka v Odvetniški pisarni Bohl. Znotraj odvetniške pisarne se ukvarja s civilnim, delovnim in kazenskim pravom. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer leta 2013, od leta 2017 pa za Verlag Dashöfer med drugim izvaja tudi spletne seminarje kakor tudi spletne klepetalnice na različnih portalih založbe.

Priložene datoteke

PRAVDOLETNDPSTRELEDO.pdf 0.4 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih