Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Šola v naravi - plačila učiteljem in izračun cene

27.3.2024, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:01:18

V UL 13/24 je bil objavljen nov Aneks h kolektivni pogodbi za dejavnost vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji, zato bomo na seminarju pregledali novosti glede plačil delavcem za spremstvo ali vzgojno izobraževalno delo, ki traja strnjeno dva ali več dni (tabori, bivanja v naravi, šola v naravi, strokovne ekskurzije, Erasmus izmenjave,….).

Spremenjena bo še Uredba o enotni metodologiji in obrazcih za obračun in izplačilo plač v javnem sektorju.

V UL št 19/24 je bil 8 .3. 2024 objavljen tudi Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o financiranju šole v naravi, zato bomo tekom seminarja pregledali spremembe, ki jih prinaša in sicer:

  • opredelitev elementov za določitev cene šole v naravi,
  • določitev prispevka učenca za šolo v naravi ter
  • zagotavljanje sredstev za sofinanciranje in subvencioniranje šole v naravi iz državnega proračuna,
  • uskladitev besedila z Zakonom o osnovni šoli,
  • uskladitev besedila z novim Aneksom h kolektivni pogodbi za dejavnost vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji
  • kako je po novem z določanjem omejitev stroškov na posameznega učenca ter omejitve stroškov strokovnih delavcev glede na ceno bivanja na dan na učenca.

 

Predavateljica:

Polona Gostan, univ. dipl. ekon., preizkušena državna notranja revizorka, ki ima pridobljen tudi naziv preizkušeni računovodja v javnem sektorju (mednarodni certifikat CIPFA). V preteklosti zaposlena v finančnem oddelku občinske uprave ima več kot 15  letne delovne izkušnje na področju javnih financ in računovodstva občin, javnih zavodov, krajevnih skupnosti ter drugih proračunskih uporabnikov. Hkrati pa že od leta 2011 bogate izkušnje pri izvajanju notranjih revizij proračunskih uporabnikov. Polona Gostan je tudi avtorica strokovnih prispevkov, ki obravnavajo področja notranjega revidiranja, poslovanja proračunskih uporabnikov, določanja plač in računovodstva za založbo Verlag Dashöfer. Prispevki, ki so objavljeni v vestniku Javni sektor in na portalu SEJA, vsebujejo praktične rešitve za različna opravila, ki jih izvajajo računovodje, kadroviki in drugi strokovni delavci v javnem sektorju.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih