Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Spremembe Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega narocanja (ZPVPJN)

28.12.2017, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:35:28

V video seminarju predstavljamo pravno varstvo v postopkih javnega naročanja, natančneje izpodbojnost pogodbe ali posameznega naročila.

Ena izmed oblik sodnega varstva v postopku javnega naročanja je namreč tudi uveljavljanje izpodbojnosti pogodbe ali posameznega naročila, ki ga je naročnik oddal na podlagi okvirnega sporazuma ali v dinamičnem nabavnem sistemu. Predavatelj, pravnik Boštjan J. Turk, tako predstavlja spremembe Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN), uvodoma pa pojasni, kdo lahko uveljavlja izpodbojnost.

Nadaljuje s predstavitvijo roka za uveljavljane izpodbojnosti pogodbe ali posameznega naročila, ter kako je z začasnim zadržanjem in začasno odredbo – slednja instituta lahko predlaga tožeča stranka. Predavatelj izpostavi tudi razloge za izpodbojnosti pogodbe, slednjih je devet, nato pa še razloga za izpodbojnost naročila.

Prestavljene so še tudi pravne možnosti za ohranitev veljavnosti pogodbe, prav tako pa tudi pravne posledice izpodbojnosti pogodbe. Zakon določa tudi povrnitev škode, ki je nastala zaradi nezakonitega ravnanja naročnika v postopku oddaje javnega naročila, omenjeno pa je tudi, kdo je prekrškovni organ, pristojen za ugotavljanje prekrškov po ZPVPJN.

 

Kazalo vsebine:

  • Kdo lahko uveljavlja izpodbojnost?
  • Rok za uveljavljanje izpodbojnosti
  • Začasno zadržanje in začasna odredba
  • Razlogi za izpodbojnost pogodbe
  • Razlogi za izpodbojnost naročila
  • Možnost ohranitve veljavnosti pogodbe
  • Posledice izpodbojnosti pogodbe
  • Povrnitev škode
  • Prekrškovni organ

 

Predavatelj:

mag. Boštjan J. Turk je direktor inštituta za civilno in gospodarsko pravo iz Ljubljane. Po izobrazbi je magister pravnih znanosti in diplomant svetovno znane akademije Saint George International iz Londona iz področja poslovnih ved. Je tudi sodelavec Dublin Business School (DBS) iz Irske. Ima številne študijske in delovne izkušnje iz tujine, saj je bil ekskluzivni zastopnik REUTERS TV iz Londona in član Akademije za politične študije iz New Yorka. Poleg tega je habilitirani učitelj za področje gospodarskega, poslovnega in nepremičinskega prava in predavatelj na številnih dobro obiskanih seminarjih doma in v tujini.

Priložene datoteke

SPRZPRVRSPSJVNNRCNJA.pdf 0.27 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih