Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Vpliv pravnoorganizacijskih oblik proračunskih uporabnikov na premoženjsko bilanco (2. del)

24.2.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:18:34

Premoženjska bilanca predstavlja izkaz premoženja, pri katerem se terjatve in obveznosti med proračunskimi uporabniki (PU) izločijo na podlagi metodologije pobota. Od sredine februarja je možno oddajati premoženjsko bilanco za leto 2021 na AJPES.

Predavateljica bo glede na pravnoorganizacijsko obliko PU opozorila na posebnosti v premoženjski bilanci. Pri obravnavi premoženja je namreč potrebno izhajati iz pravnoorganizacijske oblike PU.

Z navedenim izobraževanjem bodo zato PU lahko pridobili informacije, ki jim bodo v pomoč pri pripravi podatkov premoženjske bilance. V letu 2021se spreminja Pravilnik o pripravi konsolidirane premoženjske bilance države in občin, ki metodologije ni spremenil, je pa vsebina bolj jasno opredeljena. Sprememba pa bo veljala za poročanje za leto 2022.

Predstavile se bodo tudi praktične usmeritve glede vnosa podatkov, priprave obrazložitev in razlag pobota posameznih kategorij premoženja.

 

Predavateljica:

Gordana Gliha (univ.dipl.ekon, zaposlena na Ministrstvu za finance, strokovni naziv podsekretar). Avtorica je odgovorna za pripravo metodologij evidentiranja in poslovnih poročil poslovnih dogodkov upravljanja sistema EZR države. Avtorica sodeluje v različnih skupinah obravnavanja metodoloških vprašanj javnih financ s področja zadolževanja in naložbenih politik zakladništva. Sodeluje s strokovno javnostjo na področju računovodenja v povezavi s proračunskim financiranjem tako na področju države kot lokalnih skupnosti.

Priložene datoteke

PDFgradivo_premozenjske_bilance_OSEM383.pdf 2.88 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih