Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Vpliv pravnoorganizacijskih oblik proračunskih uporabnikov na premoženjsko bilanco

10.12.2021, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:00:49

Premoženjska bilanca predstavlja izkaz premoženja, pri katerem se terjatve in obveznosti med proračunskimi uporabniki (PU) izločijo na podlagi metodologije pobota.

Predavateljica bo glede na pravnoorganizacijsko obliko PU opozorila na posebnosti v premoženjski bilanci. Pri obravnavi premoženja je namreč potrebno izhajati iz pravnoorganizacijske oblike PU.

Z navedenim izobraževanjem bodo zato PU lahko pridobili informacije, ki jim bodo v pomoč pri pripravi podatkov premoženjske bilance. V letu 2021se spreminja Pravilnik o pripravi konsolidirane premoženjske bilance države in občin, ki metodologije ne bo spremenil, bo pa vsebina bolj jasno opredeljena. Sprememba pa bo veljala za poročanje za leto 2022.

 

Predavateljica:

Gordana Gliha (univ.dipl.ekon, zaposlena na Ministrstvu za finance, strokovni naziv podsekretar). Avtorica je odgovorna za pripravo metodologij evidentiranja in poslovnih poročil poslovnih dogodkov upravljanja sistema EZR države. Avtorica sodeluje v različnih skupinah obravnavanja metodoloških vprašanj javnih financ s področja zadolževanja in naložbenih politik zakladništva. Sodeluje s strokovno javnostjo na področju računovodenja v povezavi s proračunskim financiranjem tako na področju države kot lokalnih skupnosti.

Priložene datoteke

PDFgradivo_premozenjska_bilanca_OSEM372.pdf 2.71 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih