Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Zeleno javno naročanje po novem

15.9.2021, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:19:51

Vlada Republike Slovenije je sprejela (šele!) drugo spremembo Uredbe o zelenem javnem naročanju, ki je začela veljati 7. 8. 2021.

Brez skrbi, vse postopki, ki so se začeli pred tem datumom, naročniki zaključijo skladno z do sedaj veljavnimi pravili! Pristojno ministrstvo je preoblikovalo zeleno javno naročanje z jasnim pogledom naprej – za doseganje stvarno zastavljenih ciljev čistejšega okolja ter zmanjševanje vplivov predmetov zelenega javnega naročanja na okolje in naravne vire.

Novost je uvrstitev storitev prevoza ter stavbnega pohištva in protihrupnih cestnih ograj med obvezne predmete, za katere mora naročnik upoštevati uredbo. Nekoliko je spremenjena 15. skupina (cestna vozila), ki se sedaj glasi: vozila za cestni prevoz in storitve prevoza. Ker je cestni promet tudi svetovno prepoznan kot eden največjih faktorjev onesnaževanja, je Priloga 2 v celoti namenjena opredelitvi ciljev in pogojev na področju javnega naročanja čistih in brez emisijskih vozil za cestni prevoz.

 

Predavateljica:

Miriam Seliškar, univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom, ki se z javnim naročanjem ukvarja že vrsto let. V letih 2009 – 2012 je bila predsednica Državne revizijske komisije, sedaj pa deluje kot svetovalka v postopkih javnega naročanja. Je redna predavateljica Ministrstva za javno upravo – Upravne akademije, sodelovala je v delovni skupini GZS v fazi sprejemanja novega zakona. Poleg javnega naročanja svetuje tudi pri pripravi evropskih projektov.

Priložene datoteke

PDFgradivo_zeleno_javno_narocanje_OSEM364.pdf 0.68 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih