Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

E-izvršba: Kako pravilno vložiti predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine?

7.8.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:46:31

Vložitev predloga za izvršbo na podlagi verodostojne listine je enostavnejša, kot so drugi sodni postopki, zato se je mnogokrat lotijo tudi upniki brez pravne izobrazbe (službe izterjav v večjih organizacijah, finančno-računovodske službe, uprave in tajniki …). Vendar je že ob vložitvi predloga za izvršbo in za učinkovito izterjavo potrebno čim širše znanje pravil postopka izvršbe na podlagi verodostojne listine.

V video seminarju strokovnjakinja Dida Volk podrobno predstavi postopek vložitve predloga za izvršbo na podlagi verodostojne listine - najprej zakonsko ureditev področja, potem pa poslušalca vodi skozi celoten proces vložitve na portalu e-Sodstvo, nakar predstavi še postopek do izdaje sklepa in pa postopek po izdaji sklepa o izvršbi.

 

Kazalo vsebine:

  • Zakonska ureditev: Predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine
  • Zakonska ureditev: Verodostojna listina
  • Pomen izpiska iz poslovnih knjig
  • Sestava terjatve
  • Vložitev predloga preko portala e-Sodstvo (prikaz postopka)
  • Postopek do izdaje sklepa
  • Postopek po izdaji sklepa

 

 

Predavatelj

Dida Volk univ. dipl. prav.

Dida Volk univ. dipl. prav.
je sodnica na gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Je strokovnjakinja za izvršilno pravo. Predava in objavlja članke o temah s področja izvršilnega prava, pogodbenega prava, insolvenčnega prava, prava nepremičnin in zavarovanja terjatev.
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih