NOVO!

Prenesite si aplikacijo Videocampus za enostavnejši ogled video seminarjev:

 

VideoCampus AppStore

ali v trgovini z aplikacijami Google Play oz. Apple App Store poiščite aplikacijo "VideoCampus" in jo namestite na svoj pametni telefon ali tablico.

 

AVTORSKI KOLEKTIV

Mag. Edita Dobaj

direktorica zasebnega zavoda IDEALIS - Inštitut za plače in delovna razmerja.

mag. Kaja Breznik Ladinik 

odvetnica, zaposlena v Odvetniški pisarni Bohl.

Fenja Borštnar

dipl. ekonomistka in strokovnjakinja s področja računovodstva.

mag. Aleksandra Heinzer

strokovnjakinja za DDV, članica ZDSS in zastopnica mednarodne organizacije davčnih svetovalcev (CFE) v VAT forumu.

Majda Gominšek

finančna svetovalka in ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju.

Vsi avtorji

 

KONTAKTIRAJTE NAS!

 

VAŠ PREDLOG

 

 

Nahajate se v rubriki Pomoč. Delo s strokovnim portalom VDU JS je enostavno. Omogoča vam hiter dostop do strokovnih informacij, ki jih v dani situaciji potrebujete.

 

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA:

 

 1. Kaj je video seminar?
 2. Katere prednosti vam prinašajo video seminarji?
 3. Komu so namenjeni video seminarji Verlag Dashöfer Univerzuma?
 4. Koliko časa traja en video seminar?
 5. Kaj moram storiti, da lahko uporabljam video seminarje Verlag Dashöfer Univerzuma?
 6. Kaj so to piškotki in ali jih moram sprejeti?
 7. Kaj moram storiti po opravljeni prijavi?
 8. Kako in kdaj prejmem svoje pristopne podatke?
 9. Kaj moram storiti, če pozabim svoje pristopne podatke?
 10. Kateri sistemski pogoji morajo biti izpolnjeni, če želim uporabljati portal Verlag Dashöfer Univerzum?
 11. Ali si lahko video seminarje ogledam tudi na tablicah in mobilnih napravah?
 12. Kakšna je razlika med enojnim in dvojnim predvajalnikom?
 13. Kateri brskalnik je najbolje uporabiti?
 14. Kaj storiti, če se video seminar ne predvaja tekoče?
 15. Kako dolgo in kako pogosto lahko dostopam do video seminarjev?
 16. Koliko video seminarjev je vključenih v 12-mesečno naročnino in ali jih lahko sam izbiram?
 17. Kaj moram narediti, če želim podaljšati 12-mesečno naročnino?
 18. Prejmem k video seminarju tudi gradivo?
 19. Ali lahko prilagaodim hitrost predvajanja videa?
 20. Imate posebno ponudbo za podjetja in popuste?

 

1. Kaj je video seminar?

V video seminarju vam priznani in uveljavljeni strokovnjaki s področij davkov, računovodstva, kadrov, javnega naročanja ter prava posredujejo strokovno znanje na drugačen način. Video seminarji so primerne dolžine (največ 60 minut) ter razdeljeni na poglavja, tako da lahko vedno najdete specifično razlago, ki vas zanima. Objavljeni in redno posodobljeni video seminarji na spletni strani www.vdu-js.si so vam na razpolago za ogled in poslušanje kadarkoli in kjerkoli. 

2. Katere prednosti vam prinašajo video seminarji?

Video seminarji VDU JS vam ponujajo možnost individualnega izobraževanja. Sami izbirate čas in kraj izobraževanja ter imate prav v vsakem trenutku dostop do vseh video seminarjev na portalu. Sami določate tudi vsebino in težišče vašega izobraževalnega programa –  enostavno izberete področje in poglavja, o katerih bi se želeli trenutno informirati.

VDU JS ima pripravljeno široko paleto video seminarjev - od pomembnih osnov do aktualnih top tematik ter specifičnih strokovnih informacij. Strokovni portal je primeren tako za začetnike kot za izkušene in predstavlja idealno podlago za moderno in fleksibilno izobraževanje.

3. Komu so namenjeni video seminarji VDU JS?

V osnovi so namenjeni vsem, ki vas zanima nadaljnje izobraževanje. Bi se radi po svoji želji naprej izobraževali in pri tem izkoristili prednosti, ki jih ponujajo novi medijski kanali? Potem ste na pravem mestu in so video seminarji VDU JS točno to, kar iščete.

4. Koliko časa traja en video seminar?

Video seminarji trajajo različno časa, od nekaj deset do praviloma okoli 60 minut. Dolžina video seminarja je odvisna tudi od tematike.

5. Kaj moram storiti, da lahko uporabljam video seminarje VDU JS?

Najlažje je video seminarje uporabljati v okviru 12-mesečne naročnine. Po opravljeni kratki registraciji na spletni strani www.vdu-js.si prejmete po emailu podatke za prijavo (uporabniško ime in geslo). Po plačilu naročnine imate za omenjeno obdobje neomejen dostop do vseh video seminarjev na portalu.

6. Kaj so to piškotki in ali jih moram sprejeti?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletne strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani, sledijo smernicam Informacijske pooblaščenke RS in Mednarodne gospodarske zbornice. Za uporabo piškotkov se odločate sami. Več o piškotkih na tej spletni strani si lahko preberete tukaj: www.dashofer.si/cookies.phtml/. V primeru, da ne sprejmete piškotkov, spletna stran morda ne bo delovala pravilno.

7. Kaj moram storiti po opravljeni prijavi?

Takoj po opravljeni prijavi oz. oddanem naročilu boste po elektronski pošti prejeli samodejno sporočilo o uspešno oddanem naročilu, kjer bodo navedeni tudi vaši pristopni podatki. Ničesar več vam ni treba storiti, vaše učenje in uporaba portala se lahko takoj pričneta.

8. Kako in kdaj prejmem svoje pristopne podatke?

Uporabniško ime in geslo prejmete na svoj elektronski naslov takoj po opravljeni prijavi.

9. Kaj moram storiti, če pozabim svoje pristopne podatke?

Če svoje uporabniško ime in geslo založite ali pozabite, ni nobenih težav. Kliknite "Ste pozabili svoje geslo?" pod polji za vnos uporabniškega imena in gesla, ali pa nam pošljite e-mail z vašim vprašanjem na: info@dashofer.si oziroma nas pokličite na brezplačno modro številko 080 8092.

10. Kateri sistemski pogoji morajo biti izpolnjeni, če želim uporabljati portal VDU JS?

Strojna oprema: Za ogled video seminarjev potrebujete računalnik z zmogljivostjo 1,2 GHz (procesor), 1 GB delovnega spomina in povezavo z internetom z vsaj 1.200 kBit/s. Priporočljiva je povezava 2.000 kBit/s (DSL 2.000) ali več. Ravno tako potrebujete zvočno kartico in zvočnike oziroma slušalke.

Programska oprema: Potrebujete operacijski sitem vsaj Windows XP, Windows 7 ali katero drugo novejšo verzijo. Prepričajte se, da uporabljate najnovejšo verzijo vašega spletnega brskalnika in da imate nameščen  Adobe Flash Player. Prav tako mora biti aktiviran tudi Java Script.

Če imate dodatna vprašanja, vam je na razpolago naša ekipa. Pošljite e-mail z vašim vprašanjem na: info@dashofer.si ali nas pokličite na brezplačno modro številko 080 8092.

11. Ali si lahko video seminarje ogledam tudi na tablicah in mobilnih napravah?

Da. Vse video seminarje na VDU JS lahko spremljate na tablicah in mobilnih napravah, saj so vsi prirejeni tudi za tablice in mobilne naprave. Lahko si brezplačno prenesete aplikacijo Videocampus, ki vam omogoča ogled videoseminarjev tudi na poti. Najdete jo v trgovini Play (Android) ali Appstore (iOS).

12. Kakšna je razlika med enojnim in dvojnim predvajalnikom?

Video seminarje privzeto spremljate v enojnem predvajalniku, kjer sta tako video posnetek predavatelja kot gradivo predvanja v enem oknu. V enojnem predvajalniku lahko pospešite ali upočasnite hitrost predvajanja in shranite PDF gradivo kar s klikom na Pokaži priponke. S klikom na ustrezno ikono predvajalnika (pod video seminarjem) lahko preklopite na dvojni predvajalnik, kjer sta video predavatelja in gradivo vsak v svojem oknu. Pri ogledu video seminarjev vam priporočamo enojni, torej že privzeti predvajalnik.

13. Kateri brskalnik je najbolje uporabiti?

Da si zagotovite brezhibno prikazane posnetke, vam priporočamo, da imate naloženo najnovejšo različico vašega brskalnika. Lahko izbirate med različnimi verzijami kot so:

Internet Explorer
Firefox za Windows | za Mac OS X
Google Chrome
Safari
Opera

V aktualni verziji Firefoxa lahko morda občasno pride do problemov s predstavitvijo Flash, ki lahko vpliva na brezhibno prikazane posnetke video seminarjev. Na to žal nimamo vpliva in vam svetujemo, da v primeru morebitnih težav uporabite drug brskalnik (npr. Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari).

14. Kaj storiti, če se video seminar ne predvaja tekoče?

Če se video seminar ne predvaja tekoče, običajno zadošča, da počakate, da se naloži v celoti. Četudi se v  tem primeru ne predvaja »tekoče«, lahko s klikom na ikono pod video oknom izberete enojni predvajalnik. Če se vam video seminar tudi v enojnem predvajalniku ne predvaja tekoče, nam prosim pošljite elektronsko sporočilo z opisom vašega problema na masa.vajs@dashofer.si. Naša ekipa vam bo takoj priskočila na pomoč.

15. Kako dolgo in kako pogosto lahko dostopam do video seminarjev?

V obdobju 12-mesečne naročnine imate neomejen dostop do vseh video seminarjev. V tem času lahko poljubno gledate vse video seminarje po vaši želji. Število ogledov je neomejeno, prav tako dostop do portala ni omejen na posamezni računalnik.

16. Koliko video seminarjev je vključenih v 12-mesečno naročnino in ali jih lahko sam izbiram?

Za čas naročnine na portal VDU imate dostop in možnost ogleda vseh objavljenih video seminarjev. Vsebino video seminarjev redno posodabljamo ter dopolnjujemo ponudbo.

17. Kaj moram narediti, če želim podaljšati 12-mesečno naročnino?

Za podaljšanje naročnine vam ni potrebno skrbeti. V primeru, da nimate dodatnih zahtev ali želja po prenehanju, ki bi nam jih sporočili vsaj 6 tednov pred potekom naročniškega obdobja, se vam le-ta avtomatsko podaljša. Video seminarji na portalu VDU JS so vam tako brez prekinitve dostopni še naprej.

18. Prejmem k video seminarju tudi gradivo?

Da. Pri vsakem seminarju vam je na voljo seminarsko gradivo v PDF formatu, s katerim lažje spremljate vsebino in potek video seminarja ter vam kasneje služi tudi kot praktičen vodič. Gradivo boste našli v povezavi pod opisom vsebine video seminarja oziroma pod kratko predstavitvijo predavatelja ali neposredno preko enojnega predvajalnika, s klikom na možnost Pokaži priponke. Datoteko odprete s klikom na povezavo ter jo nato v vašem PDF bralniku enostavno shranite na vaš računalnik s klikom na ikono shrani (v Adobe Readerju ikona diskete). 

19. Ali lahko prilagodim hitrost predvajanja videa?

Da. Hitrost predvajanja video seminarja lahko prilagodite vašim potrebam in željam. V oknu predvajalnika imate posebno ikono. Tam lahko upočasnite predvajanje videa (0,8x), pustite normalno hitrost predvajanja (1.0x) ali ga pohitrite (1,5x ali 2x).

20. Imate posebno ponudbo za podjetja in popuste?

Če želi portal VDU JS uporabljati več zaposlenih v podjetju, vam z veseljem pripravimo individualno ponudbo. Pošljite nam elektronsko sporočilo na info@dashofer.si in posredovali vam bomo vašim potrebam prilagojeno ugodno ponudbo.

 

NAPREDNE FUNKCIJE

Na voljo so vam napredne funkcije, katerih pregled podajamo v nadaljevanju.

TEMA

V rubriki TEMA lahko dostopate do vseh tematskih sklopov, ki se nahajajo na strokovnem portalu. Vsak dokument, objavljen na portalu, je glede na vsebino razvrščen v ustrezen tematski sklop. S klikom na želeno temo se vam bodo prikazali vsi dokumenti na portalu, ki so z izbrano temo povezani.

VSEBINA

V rubriki VSEBINA lahko poleg tematskih sklopov, ki smo jih spoznali v rubriki TEMA, dostopate še do ostalih sklopov, v katere so razdeljeni dokumenti na strokovnem portalu:

 • Tip dokumenta = izberite vrsto informacije, ki vas zanima (0video seminar, članek, ...)

S klikom na želen sklop boste dostopali do vseh dokumentov, ki so razvrščeni v ta sklop.

 

MOJE VPRAŠANJE

V rubriki MOJE VPRAŠANJE lahko zastavite vprašanje strokovnjaku, na katerega boste v najkrajšem možnem času dobili pisni odgovor, neposredno na vaš elektronski naslov.

 • Naročniki portala VDU JS imajo v 12-mesečnem obdobju na voljo 1 brezplačen odgovor strokovnjaka.

Vsak nadaljnji strokovni odgovor se obračuna po posebni naročniški tarifi, in sicer 40 EUR + DDV.

KONTAKT

V rubriki KONTAKT lahko v primeru vprašanj glede portala hitro dostopate do kontaktnih oseb, na voljo pa vam je tudi kontaktni obrazec, v katerega enostavno vpišete svoje vprašanje.

HITRO ISKANJE STROKOVNIH INFORMACIJ

Strokovni portal vam s pomočjo naprednega iskalnika omogoča najhitrejši dostop do kvalitetnih informacij. V iskalnik enostavno vpišite izraz, ki je povezan z informacijo, ki jo potrebujete.

Filter iskanja

Če je informacij, povezanih z vašo tematiko iskanja preveč, vam je na levi strani na voljo filter iskanja. Z njegovo pomočjo lahko zožite informacije na področja, ki so pomembna samo za vas. V filtru lahko skrčite rezultate iskanja s pomočjo naslednjih postavk (izberete jih lahko več hkrati):

 • Tema = izberite področje, o katerem želite prebirati (davki in računovodstvo, plače in kadri, ...)
 • Tip dokumenta = izberite vrsto informacije, ki vas zanima (video seminar, pravni predpisi ...)
 • Veljavnost = izberite dokumente z oznako "garancija" (veljavnost v skladu z aktualno zakonodajo) ali "arhiv"
 • Veljavno v obdobju = izberite leto veljavnosti dokumenta
 • Dostopni dokumenti = vsi dokumenti, ki so vam na voljo v okviru vašega modula

Portal vam nenehno prikazuje tudi zgodovino vašega iskanja in branja. Tako se lahko hitro vrnete k informacijam, ki ste jih že prebrali, če bi vas te ponovno zanimale.

Pametne ikone

Delo s portalom je interaktivno. Vsak članek na portalu lahko prilagodite s pomočjo pametnih ikon, ki se nahajajo na levi strani članka, tako da:

 • ga natisnete
 • pošljete po elektronski pošti
 • dostopate do njegove povezave
 • zapišete opombo, do katere lahko vedno dostopate
 • ga dodate med vaše priljubljene
 • ga delite na priljubljenih družabnih omrežjih.

Ocena dokumenta

Vsebino vsakega dokumenta na strokovnem portalu lahko ocenite s primernim številom zvezdic od 1 do 5 glede na njegovo:

 • razumljivost
 • strokovnost in
 • uporabnost v praksi.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih