Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca

29.3.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:17:30

Pri podaji odpovedi pogodbe o zaposlitvi delavcu mora delodajalec upoštevati različna pravila in postopke, da bi zadostil zakonskemu okvirju in morebitni sodni presoji.

Na seminarju bodo predstavljene vrste odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca ter pravilen pristop pri podaji posamezne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, vključno s specifikami, ki veljajo za javni sektor. V tem okviru bomo udeležence opremili z znanjem o tem, kdaj, kako in pod kakšnimi pogoji lahko delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi ter kakšne so njegove obveznosti v zvezi z odpovednimi roki in izplačilom odpravnine. Obravnavane bodo tudi posebne skupine zaposlenih, ki jim zakon namenja posebno pravno varstvo pred odpovedjo. Seminar bo podkrepljen s konkretnimi primeri iz prakse.

 

Predavateljica:

Odvetniška kandidatka Sara Švagelj je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani magistrirala junija 2019. V Odvetniški pisarni Bohl je opravljala študentsko delo že od septembra 2016, po pridobitvi naziva magistrica prava pa se je zaposlila na delovnem mestu odvetniške pripravnice in nato po uspešno opravljenem pravniškem državnem izpitu decembra 2021, na delovnem mestu odvetniške kandidatke. Pri svojem delu v Odvetniški pisarni Bohl se ukvarja predvsem z delovnim pravom, deluje pa tudi na področju civilnega in kazenskega prava ter pripravlja različne strokovne članke in odgovarja na vprašanja strank.

Priložene datoteke

PDFgradivo_odpoved_pogodbe_OSEM388.pdf 0.66 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih