Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas s krajšim delovnim časom

26.10.2017, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:46:15

V tokratnem video seminarju obravnavamo sklepanje pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas s krajšim delovnim časom, odvetnica Kaja Breznik Ladinik pa vam posreduje vse informacije, ki jih morate vedeti.

Uvodoma predavateljica pojasni, kaj pomeni pogodba o zaposlitvi s krajšim delovnim časom ter kako je urejena, na čem temelji in kaj je značilno za pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom.

Nadaljuje s predstavitvijo dokumentov Konvencije o delu s krajšim delovnim časom (MOD) in dokumentov na ravni EU, po nekaj splošnih značilnosti pogodbe o zaposlitvi pa preide na vsebino 65. člena ZDR-1, ki opredeljuje krajši delovni čas, ter izpostavi določila tega člena. Na tem mestu je tudi predstavljena uporaba pravila sorazmernosti, in sicer pri regresu za letni dopust, odpravnini ob upokojitvi, pravici do odmora med delovnim časom, štetju delovne dobe, pravici do povračila stroškov prehrane, letnem dopustu ter delu preko dogovorjenega polnega delovnega časa.

Izpostavljen je še 66. člen ZDR-1, ki se navezuje na sklenitev pogodbe o zaposlitvi za krajši delovni čas z več delodajalci -  predstavi namen te zaposlitve in pravice delavca v takšnem primeru. V zadnjem delu predavateljica še spregovori o pravicah, ki izhajajo iz socialnih zavarovanj za zaposlene s skrajšanim delovnim časom, odgovori pa tudi na vprašanja udeležencev.

 

Kazalo vsebine:

  • Uvodoma
  • Dokumenti Konvencije MOD
  • Dokumenti na ravni EU
  • Splošno o pogodbi o zaposlitvi s krajšim delovnim časom
  • Krajši delovni čas (65. člen ZDR-1)
  • Uporaba pravila sorazmernosti
  • Sklenitev pogodbe o zaposlitvi za krajši delovni čas z več delodajalci (66. člen ZDR-1)
  • Krajši delovni čas v posebnih primerih (67. člen ZDR-1)
  • Pravice iz socialnih zavarovanj

 

 

Predavatelj:

mag. Kaja Breznik Ladinikje odvetnica, od leta 2013 zaposlena v Odvetniški pisarni Bohl. Njena področja dela so gospodarsko, delovno, kazensko, civilno in upravno pravo, delovne izkušnje pa je med drugim pridobivala kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Ljubljani ter naOkrožnem sodišču v Ljubljani kot strokovna sodelavka PDI.Leta 2016 je prejela znanstveni magisterij s področja civilnega in gospodarskega prava na Pravni fakulteti. Kot pravna strokovnjakinja z založbo Verlag Dashöfer sodeluje na področju delovnih razmerij, javnega sektorja, davkov in računovodstva (predavanja, priprava vzorcev dokumentacij, odgovarjanje na vprašanja, pisanje strokovnih člankov).

Priložene datoteke

Pogodba za nedolocen cas.pdf 0.38 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih