Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Popusti, dobropisi in nagrade za kupce in vplivneže

22.11.2021, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:33:13

Podjetje lahko nagradi kupca z dodatnim blagom oziroma mu zniža ceno konec leta z dobropisom. Z vidika prometa blaga se loči blago namenjeno brezplačni dobavi, brezplačno odtujeno blago, blago prodano po nižji ceni. Listine, ki izražajo te poslovne dogodke povezane z nakupom, so račun, dobropis in dokument s popravkom, ki ga izda v imenu dobavitelja kupec.

V on-line seminarju si bomo pogledali posledice popustov, dobropisov in nagrad na strani kupcev in prodajalcev z vidika DDV, s poudarkom na 7., 39., 68. in 81. členu ZDDV-1. Pogledali bomo tudi, kdaj je potrebno od nagrade za kupca obračunati dohodnino. Posvetili se bomo aktualni tematiki, to je brezplačnim nagradam vplivnežem v zameno za promocijo blaga. Z vidika DDPO bomo pogledali davčno priznane odhodke povezane z popusti in nagradami za kupce. Ker evidentiranje prihodkov od prodaje učinkuje na obračun davka od dohodkov pravnih oseb, bomo predstavili tudi osnovna pravila iz SRS.

 

Predavateljica:

mag. Erika Režek, je samostojna davčna svetovalka z licenco ZDSS, specialistka za davčno problematiko na področju davka na dodano vrednost. Kot davčna svetovalka je sodelovala z mednarodno svetovalno družbo Deloitte & Touche, kjer je mnogim strankam pomagala z nasveti, kako čim mirneje preko čeri, ki jih prinaša DDV. V letu 2001 je opravila strokovni izpit po predlogu smernice EU o zaščiti in strokovnem imenu davčnega svetovalca pri Davčno finančno raziskovalnem inštitutu v Mariboru. Istega leta ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčni svetovalec. Na Pravni fakulteti Maribor je zaključila magistrski študij davčnega prava. 

Priložene datoteke

PDFgradivo_popusti_dbp_in_nagrade_OSEM369.pdf 0.23 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih