Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Skrivanje vrednosti, stolpcev in vrstic v Excelu

26.3.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:05:15

Microsoft Excel nam omogoča, da lahko skrijemo tako poljubne vrednosti kakor tudi stolpce in vrstice. Včasih moramo ali želimo v Excelovem dokumentu skriti določene vrstice ali stolpce - denimo, če dokument vsebuje podatke, za katere ne želimo, da jih vidijo v kakšnem drugem oddelku. Če jih skrijemo, jih lahko nato kasneje tudi poljubno spet "obudimo" in prikažemo nazaj.

Na drugi strani lahko denimo skrijemo vrednosti nekaterih celic v Excelu. To nam pride na primer prav, če imamo tabelo s podatki, a ne želimo, da tisti, ki mu pošljemo, vidi podatke ostalih uporabnikov ali sodelavcev.

Ogleje si video in se naučite novih veščin v Excelu. 

 

Predavatelj:

Aleksandar Lazarević je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Več kot 20 let dela na področju razvoja programske opreme v različnih vlogah: kot razvijalec, načrtovalec informacijskih sistemov, vodja projektov in kot vodja razvojnih skupin. Trenutno se ukvarja z izobraževanjem računalniških strokovnih predmetov, in sicer kot predavatelj na srednji in višji šoli. Delal je na več projektih razvoja informacijskih sistemov v državni upravi ter v gospodarskih organizacijah, tako doma kot v tujini. Na strokovnem področju ga zanimajo uporaba preglednic na področju financ, testiranje programske opreme ter vizualizacija podatkov.

Priložene datoteke

SKRVRSTVRSTEX.pdf 0.82 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih