Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Uporabne razširitve za spletni brskalnik Google Chrome

23.4.2018, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:24:16

Spletni brskalniki so danes precej drugačni kot nekoč. Če je prej prevladoval Internet Explorer, sta ga z mesta "izrinila" Google Chrome in Firefox, ki ju uporabniki tako v Sloveniji kot v tujini dandanes najbolj uporabljajo. Današnji spletni brskalniki nam omogočajo namestitev razširitev oziroma po angleško "extensions" – gre za dodatke, s katerimi lahko znotraj spletnega brskalnika povečamo našo produktivnost, si olajšamo brskanje, popestrimo videz našega brskalnika, prejemamo različne opomnike itd.

V videu predstavljamo nekaj razširitev, ki jih boste lahko uporabili tako v pisarni oziroma pri svojem delu kot doma. V Google Chromu lahko razširitve najdete in namestite na povezavi https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=sl. V videu so predstavljene razširitve Bit.ly, Unshorten.link, Speedtest by Ookla, AdBlock, Preverjalnik za Google Mail, Healthy Browsing, Turn Off the Lights, Pushbullet, Unsplash instant in Tab Wrangler. Tako vas bo denimo razširitev Healthy Browsing opozarjala na to, da pomežiknete z očmi zaradi gledanja v monitor, popijete kozarec vode, se pretegnete ali zamenjate položaj sedenja za vašo pisalno mizo.

Kako namestiti razširitve, kako jih uporabljati ter kakšna je prednost oziroma posebnost posamezne razširitve, si oglejte v videu.

 

Povezava do razširitev v Google Chromu:

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih