Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Uporabni triki in nasveti za delo z Wordom

13.3.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:15:45

Microsoft Word je veliko lažje uporabljati, če poznamo nekaj zanimivih trikov in postopkov, ki nam olajšajo delo z dokumenti. Sem vsekakor spadajo bližnjice na tipkovnici, s katerimi lahko spremenimo pisavo v Wordu, brez da bi za to uporabljali miško. Takšen postopek je lahko, ko se nanj enkrat navadimo, veliko lažji in hitrejši. Tako boste spoznali, kako spremenimo pisavo tudi s pomočjo ukaznih nizov tipkovnice. 

Tudi pri hiperpovezavah si lahko olajšamo delo. Kadar v Wordov dokument zapišemo povezavo spletne strani, nam program slednjo avtomatsko spremeni v hiperpovezavo. Če tega ne želimo, lahko namreč izklopimo samodejno ustvarjanje hiperpovezav.

V videu boste spoznali tudi, kako ločiti del besedila od drugega dela besedila, in sicer z ločilno črto.  Slednjo lahko naredimo s praktično eno potezo. Z različnimi kombinacijami pa lahko naredimo različne vrste ločilnih črt. Prav tako se boste naučili uporabljati tabulatorje pri delu v Wordovem dokumentu. Tabulatorji nam pomagajo navpično poravnavati besedilo na tabulatorskih mestih, predavatelj Aleš Volčini pa predstavja, kako.

Nismo pozabili niti na sloge. V Wordu s slogi dokumentu zagotavljamo profesionalen izgled, obenem pa pohitrimo oblikovanje besedila. Tako hitreje oblikujemo Wordov dokument in se lahko bolj posvetimo sami vsebini.

 

Predavatelj:

Aleš Volčini je po nekaj letih dela kot programer zaključil študij na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani in se posvetil poučevanju matematike, tehnike in informatike v osnovnem in srednjem šolstvu. Pri poučevanju posveča veliko pozornost mladinskemu raziskovalnemu delu, znanstveni metodi, inovativnosti in promociji odprte kode. Še vedno tudi kaj sprogramira.

Priložene datoteke

UPRTRKNSVZDZW.pdf 1.19 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih