Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Vodenje evidenc delovnega časa po novem (Zakon o evidencah s področja dela in socialne varnosti)

5.10.2023, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:23:35

Z novelo Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-A), ki se bo začela uporabljati 20. novembra 2023, se uvajajo nove obveznosti za delodajalce glede vodenja evidence o izrabi delovnega časa. Na spletnem seminarju bodo s praktičnega vidika obravnavane in podrobno obrazložene spremembe, ki jih prinaša nova zakonodaja, poseben poudarek pa bo predvsem na evidentiranju delovnega časa v javnem sektorju. Udeleženci bodo na seminarju dobili odgovore na najpogostejša vprašanja:

  • Kakšne spremembe prinaša novela ZEPDSV-A?
  • Kaj bo nova evidenca o izrabi delovnega časa morala vsebovati?
  • Ali bo elektronsko vodenje evidence o izrabi delovnega časa obvezno za vse delodajalce?
  • Kaj so najpogostejše napake pri vodenju evidence in kako se jim izogniti?
  • Ali novela uvaja kakšne posebnosti za delodajalce javnega sektorja?

 

Predavateljica:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.


Priložene datoteke

pdfgradivo-javni-sektor-evidence-osem492.pdf 0.32 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih