Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Ur. l. RS 1545/2018, Uredba o izvajanju Uredbe (EU) o osebni varovalni opremi, z dne 19.5.2018

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček. Osnovni predpis je povzet po PISRS (Pravno-informacijski sistem Republike Slovenije). Nadaljnje posodobitve so pripravljene v uredništvu založbe Verlag Dashöfer.
UREDBA
o izvajanju Uredbe (EU) o osebni varovalni opremi
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
(vsebina)
S to uredbo se za izvajanje Uredbe (EU) 2016/425 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 9. marca 2016 o osebni varovalni opremi in razveljavitvi Direktive Sveta 89/686/EGS (UL L št. 81 z dne 31. 3. 2016, str. 51; v nadaljnjem besedilu: Uredba 2016/425/EU) določijo pristojni organi, obveznosti obveščanja in kazenske določbe.
2. člen
(obveznosti proizvajalca, pooblaščenega zastopnika, uvoznika in distributerja)
(1)  Če osebna varovalna oprema predstavlja tveganje, proizvajalec, uvoznik ali distributer o tem takoj obvesti organ za nadzor trga iz 8. člena te uredbe in mu predloži podrobne podatke, zlasti o neskladnosti in vseh izvedenih korektivnih ukrepih.
(2)  Pooblaščeni zastopnik na zahtevo organa za nadzor trga iz 8. člena te uredbe sodeluje v okviru pooblastil pooblaščenega zastopnika pri vseh dejavnostih, katerih cilj je preprečiti tveganja, ki jih predstavlja osebna varovalna oprema.
3. člen
(jezik)
Navodila in informacije proizvajalca iz točke 1.4 Priloge II Uredbe 2016/425/EU ter izjava EU o skladnosti morajo biti pripravljene v slovenskem jeziku ali pa v slovenski jezik prevedene.
II. ORGANI ZA UGOTAVLJANJE SKLADNOSTI IN PRIGLASITEV
4. člen
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih