Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Ureditev celovitega kadrovskega poslovanja proračunskega uporabnika

19.4.2024, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:04:10

Krovni akti proračunskega uporabnika, delovno pravni in drugi predpisi ter kolektivne pogodbe so podlaga, da se izdelajo ustrezni in urejeni splošni akti, kot npr. sistemizacija delovnih mest ali pravilnik o delovnem času, ipd.

Mnogokrat pa se pri pripravi krovnih aktov proračunskega uporabnika izhaja iz napačnih nadrejenih predpisov in kolektivnih pogodb, ki veljajo za posameznega proračunskega uporabnika. Posledično so zato podrejeni akti, kot npr. delovno pravni, neustrezni in v nekaterih primerih zelo težko izvedljivi.  

Na primer, v prvih mesecih tega leta ste zaposlenim odmerili dopust. Ali ste jim izdali obvestilo ali sklep o dopustu?

Predavateljica vas bo seznanila z urejanjem celovitega kadrovskega poslovanja in s primeri dobre prakse in primeri pogostih napak. Med predavanjem boste lahko predavateljici zastavili vprašanje v povezavi z vašimi kadrovskimi in drugimi zadevami.

 

Predavatelj:

Mag. Edita Horvat trenutno kot direktorica vodi zasebni zavod IDEALIS - Inštitut za plače in delovna razmerja. Pred nastopom petletnega mandata direktorice inštituta je bila več let inšpektorica za sistem plač v javnem sektorju na Inšpektoratu za javni sektor, ki deluje v okviru Ministrstva za javno upravo. Inšpekcijske nadzore je opravljala tudi na področju sistema javnih uslužbencev na podlagi Zakona o javnih uslužbencih. Ima dolgoletne izkušnje na področju pogajanj s sindikati javnega sektorja v zvezi s plačami in je bila s strani Vlade Republike Slovenije imenovana v številne vladne pogajalske skupine, ki jih je tudi vsebinsko koordinirala. Sodelovala je pri nastajanju in usklajevanju plačne zakonodaje ter tarifnih delov kolektivih pogodb različnih dejavnosti javnega sektorja, in sicer v okviru Direktorata za sistem plač v javnem sektorju, ki je od leta 2001 vsebinsko in strokovno pokrival to področje za celotni javni sektor v okviru Ministrstva za notranje zadeve.Med drugim je bila zaposlena v Državnem zboru Republike Slovenije ter Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Bogate delovne izkušnje je pred prvo zaposlitvijo v javnem sektorju pridobila tudi v gospodarstvu, predvsem na področju trženja, prodaje, uvoza ter uveljavljanja priznanih tujih blagovnih znamk v avtomobilski in tekstilni industriji na našem tržišču.Dobro ji je poznano področje lokalne samouprave, saj je bila v eni od občin nekaj let občinska svetnica. V letih od 2010 do 2015 je bila s sklepom Državnega zbora Republike Slovenije imenovana za sodnico porotnico Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani za odločanje v socialnih sporih.Naziv magistrice znanosti je pridobila v letu 2016, in sicer po uspešno opravljenem zagovoru magistrskega dela na temo sistema plač v javnem sektorju.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih