Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Ur. l. RS 1936/2018, Pravilnik o državnotožilskem pripravništvu, z dne 9.6.2018

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček. Osnovni predpis je povzet po PISRS (Pravno-informacijski sistem Republike Slovenije). Nadaljnje posodobitve so pripravljene v uredništvu založbe Verlag Dashöfer.
PRAVILNIK
o državnotožilskem pripravništvu
1. člen
Cilj državnotožilskega pripravništva je usposabljanje univerzitetnih diplomiranih pravnikov oziroma magistrov prava za samostojno pravniško delo v okviru državnega tožilstva in priprava na pravniški državni izpit v okviru izbirnega usposabljanja.
2. člen
(1)  Državnotožilski pripravnik se sprejme v delovno razmerje pri državnem tožilstvu za dve leti, od tega opravlja izbirno usposabljanje pri državnem tožilstvu šestnajst mesecev, osem mesecev pa opravlja sodniško pripravništvo v okviru izobraževanja, ki ga zagotavlja delodajalec.
(2)  Pri državnem tožilstvu lahko v skladu s predpisi, ki urejajo pravniški državni izpit, opravlja pripravništvo tudi sodniški pripravnik.
(3)  Pri državnem tožilstvu lahko opravljajo izbirno usposabljanje tudi volonterski pripravniki.
3. člen
Pogoji za opravljanje državnotožilskega pripravništva so določeni z zakonom, ki ureja pravniški državni izpit, in zakonom, ki ureja položaj javnih uslužbencev.
4. člen
(1)  Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije v skladu z določbami zakona, ki ureja sistem javnih uslužbencev, izvede postopek javnega natečaja za zasedbo prostega mesta državnotožilskega pripravnika na posameznem državnem tožilstvu.
(2)  Postopek javnega natečaja za zasedbo prostega mesta državnotožilskega pripravnika lahko po predhodnem
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih